De Raven 1
23-04-2023
1 - 2

Spoordonkse Boys behaald knappe overwinning op De Raven in Luyksgestel 1-2.

Spoordonkse Boys trad aan zonder een aantal vaste basisspelers maar legde toch een aardige partij op grasmat. In de 8E min komt Spoordonk met een goede aanval waarbij Hans Peters op Hein Coppelmans speelde en die schoot ook prima op doel maar hun keeper redde knap.

In de 10E min. een schot van Siebe van Nunen maar de keeper kan de bal over de lat slaan. In de 13E min een vrije trap voor Spoordonk die door Stan van Kroonenburg goed voor het doel werd geplaatst en onder druk van Thieu de Kroon werkte een verdediger de bal in eigen doel 0-1.

In de 18E min kwam de gelijkmaker al weer op het bord toen DE Raven een vrije trap mochten nemen en deze over de verdediging van Spoordonk plaatste, waar Huib Borrenbergs was om de bal binnen te prikken 1-1.

Het was een aardige partij waarbij beide teams ten aanval trokken. Zo was er in de 39E min. een scrimmage voor het doel van Spoordonk maar uiteindelijk kon keeper Menno Kuulkers de bal voor de lijn te pakken krijgen.

In de 45E min. zet Spoordonk nog een keer aan en trok Siebe van Nunen ten aanval. Hij gaf een mooie voorzet die door een verdediger over de eigen keeper in het doel werd gekopt 1-2.

In de tweede helft kwam Roel van Nunen in het veld voor Hein Coppelmans. In het eerste kwartier gebeurde er niets noemenswaardigs. Er was een schot van De Raven maar dat was voor de keeper. In de 60E min een vrije trap voor De Raven maar die kwam in de handen van de keeper. Jasper van Agt kwam nog voor de laatste 20 min. in het veld.

In de 70E min was er een doelpoging van Stan van Kroonenburg na een fraaie solo maar de bal kwam bij de keeper. In blessuretijd moest verdediger Jari van den Hout een voorzet uit de doelmond werken.

Toen de goed leidende scheidsrechter affloot waren de 3 belangrijke punten voor Spoordonk en niet voor de nummer 2 op de ranglijst.