EDN '56 1 - Spoordonkse Boys 1

EDN'56 1
14-05-2023
0 - 2

Spoordonkse Boys behaald een overwinning in de Haghorst tegen EDN “56 en speelt ook volgend seizoen in de vierde klasse.

De eerste helft was bijna geheel voor Spoordonk, ze drongen de thuisploeg in de verdediging en waren regelmatig gevaarlijk. In de 14E min een voorzet van Hein Coppelmans maar Stan van Kroonenburg kopte de bal over het doel. Vlak erna een voorzet van Rik van der Pasch maar Stan van Kroonenburg kan net niet bij de bal. EDN dwong wel een paar corners af maar die leverde niets op. In de 24E min komt Spoordonk op 0-1 door Hein Coppelmans . Er kwam een bal vanuit de achterhoede bij Roel van Nunen en die gaf de bal mee aan Hein en die wist daar wel raad mee.

In de 30E min kwam de bal bij de sprintende Roel van Nunen en die kwam vrij voor de keeper en rondde bekwaam af 0-2.

In de 40E min was er een kans voor EDN maar de bal werd over het doel gekopt. Op slag van rust kwam EDN nog met een aardige poging om te scoren maar de lob ging wel over de keeper maar ook langs het doel.

In de tweede helft was EDN dat Spoordonk terug drong en menig aanval opzette. Wel ging dat vaak met een lange bal naar voren en hopen op succes. In de 48E min kwam een schot in handen van onze keeper Menno Kuulkers Ook in de 58E min een doelpoging van EDN maar ook nu was de keeper attent. Er mochten ook nogal wat corners worden genomen door EDN maar steeds was de verdediging van Spoordonk de baas. Ook een vrije trap voor EDN op een mooie positie leverde niets op voor hen. Bij Spoordonk kwamen Jari van den Hout en Sjors Verhagen nog in het veld.

Spoordonk speelde de wedstrijd vrij gecontroleerd uit en het laatste wapenfeit was nog voor Spoordonk want na een mooie aanval kon Roel van Nunen nog een keer schieten maar helaas ging de poging rakelings over het doel.

Toen de goed leidende scheidsrechter affloot had Spoordonk er de drie punten bij en zijn ze volledig veilig.