ZSC 1 - Spoordonkse boys 1

ZSC 1
01-05-2022
2 - 0

Spoordonkse Boys lijdt opnieuw een nederlaag en daalt een plaats in de ranglijst.

In Westerhoven tegen ZSC begon Spoordonk goed aan de wedstrijd op een hobbelig veld. Al snel kon Hans Peters het doel belagen maar de keeper kon ingrijpen.

Bij de eerste aanval van de thuisploeg ZSC werd er wel gescoord want met een hard en zuiver schot zette  Bas Veraa zijn ploeg op 1-0. In de 6e min.  Dit was koren op molen voor ZSC want met een snelle voorsprong konden ze achterover leunen en de boel op slot gooien. De fysiek sterke spelers deden dit erg goed en Spoordonk kon weinig uitrichten. Het was ZSC dat met een counter gevaarlijk was maar de bal kon door onze keeper over de lat worden getikt.

Bij Spoordonk kwam een aanvaller Luc Roefs in de ploeg om meer druk te kunnen zetten. Het was echter ZSC dat er gevaarlijk uitkwam en met een knappe redding voorkwam Menno Kuulkers erger voor Spoordonk.

In de 43E min. een inworp voor ZSC die ver kwam en kon worden door gekopt waarna de bal op het hoofd van Joppe Smolders kwam en het stond 2-0.

In de tweede helft een zelfde spelbeeld met een aanvallend maar onmachtig Spoordonk en een stug en goed verdedigend ZSC. Maar ook nu weer een uitval van ZSC waarbij onze keeper een knappe redding nodig had om erger te voorkomen. In de 68e min was er een schietkans voor Jasper van Agt maar de bal spatte op de paal en niet in het doel. Hein Coppelmans en Siebe van Nunen kwamen nog voor een twintig minuten in het veld.

Spoordonk bleef het wel proberen maar zonder resultaat want ook Stan van Kroonenburg  treuzelde   te lang en kon de keeper redden. Ook een vrije trap van Spoordonk kon door de keeper worden tegen gehouden.

Voor Spoordonk was het onvoldoende om aanspraak te maken op punten.

Komende zondag speelt Spoordonkse Boys om 14.30 uur in Esbeek tegen Tuldania.