Tuldania 1
08-05-2022
2 - 1

Spoordonkse Boys behaald een moeizame overwinning op Tuldania 2-1.

De wedstrijd werd gekenmerkt door veel slordigheden en gemiste kansen door beide teams. In de 7e min. werd er bij Spoordonk door Jasper van Agt een bal in de voeten van de tegenstander gespeeld en die maakten daar goed gebruik van want Rein Hesselmans schoot de bal onhoudbaar binnen 0-1. Vlak erna weer een harde voorzet vanaf de rechterkant door Tuldania maar die ging aan iedereen voorbij. Spoordonk kwam niet verder dan een paar corners in het eerste kwartier die overigens niets opleverde.

In de 18e min is er een goede aanval van Spoordonk waarbij Thieu de Kroon de bal goed klaar legde  voor Roel van Nunen die vanaf 20 meter de bal in de kruising schoot 1-1.

In het verdere verloop van de eerste helft gebeurde er niet veel noemenswaardig, er waren geen echte kansen en er werd van beide zijden te slordig gespeeld.

In de tweede helft werd Tuldania meteen gevaarlijk, met een bal in de diepte werd hun spits bereikt die door de verdediging glipte maar vrij voor de keeper kreeg hij de bal niet in het doel. In de 55e min was er een fout bij het uitverdedigen bij Spoordonk  maar Tuldania kon hiervan niet profiteren door goed ingrijpen van onze keeper Menno Kuulkers.

Bij Spoordonk kwam Sjoerd van Ham in het veld voor de geblesseerde Joep Verhagen. In de 60e min. kwam Spoordonk op voorsprong nadat Roel van Nunen in balbezit kwam en kon schieten, daarbij een speler raakte en de bal zodanig van richting veranderde dat de keeper kansloos was 2-1.

Tuldania moest toen wel komen en in de 64e min ontsnapte Spoordonk  aan de gelijkmaker toen de bal eerst op de lat kwam en in de rebound kon onze keeper de bal tegen houden en wegwerken. Ook Spoordonk had daarna nog enkele goede kansen om de wedstrijd in het slot te gooien maar ook dat lukte steeds niet. Of er werd te slap ingeschoten zodat de keeper kon ingrijpen of naast of over het doel geschoten.

Daarom bleef het tot de laatste minuut spannend maar uiteindelijk waren de punten voor Spoordonkse Boys dat a.s. donderdag om 19.15 uur aantreed in Diessen tegen RKDSV.