Steensel 1
15-05-2022
3 - 1

Spoordonkse Boys behaalde een prima overwinning op Steensel 3-1.

Het was de nummer drie tegen de nummer vier op de ranglijst. Spoordonk begon goed aan de wedstrijd en was regelmatig op de helft van de tegenstander. In de 9e min. mocht Spoordonk een vrije trap nemen op 20 meter voor het doel, Jasper van Agt schiet de bal prima op doel maar de keeper redde knap ten koste van een corner.

In de 12e min had Jasper echter wel succes met een schot in de benedenhoek nadat hij zich knap vrij had gespeeld 1-0.

Spoordonk bleef aanvallen en zo konden Rick van der Pasch en Luc Roefs voor gevaar zorgen maar hun harde schoten gingen over en net naast het doel.De eerste doelpoging van Steensel was pas in de 28e min. maar ook die poging ging over. Vlak erna kon Sjoerd van Ham namens Spoordonk door de verdediging lopen maar vrij voor de keeper kreeg hij de bal niet in het doel want die had een knappe redding nodig om erger te voorkomen.

In de 35e min. ontsnapte Spoordonk aan de gelijkmaker toen Gijs Theuws vanaf eigen helft de bal op het verlaten doel van Spoordonk schoot maar de bal kwam precies op de lat en niet in het doel, bijna een wereldgoal.

In de 40e min  een corner voor Spoordonk die goed voor het doel kwam, maar de keeper tastte mis en Sjoerd van Ham kon profiteren 2-0. Het spel ging in die periode snel op en neer en zo waren er nog 2  doelpogingen van Steensel en 1 van Spoordonk waarbij de keepers in actie moesten komen.

Op slag van rust ondernam Stan van Kroonenburg een solo waarbij hij een aantal verdediger voorbij speelde en uiteindelijk hard en zuiver uithaalde 3-0 , een schitterend doelpunt.

Een prachtige eerste helft voor Spoordonk maar de tweede helft was van lager niveau. Heel begrijpelijk want met dit warme weer was het voor Spoordonk wel voldoende en Steensel was niet in staat om Spoordonk omver tekegelen.

In de 50e min. een vrije trap voor Spoordonk die Jasper van Agt plaatste op Roel van Nunen maar deze kwam een teenlengte te kort.  Ook Luc Roefs had nog een schietkans maar die stuitte op de keeper.

Steensel bleef het ook proberen dat in eerste instantie mislukte maar in min. 72  kwamen ze toch aan hun doelpunt na balverlies in de verdediging van Spoordonk.

Verder kwamen ze echter niet en zo bleven de punten in Spoordonk en deden ze goede zaken met het oog op de nacompetitie.