RKDSV 1 - Spoordonkse Boys 1

RKDSV 1
12-05-2022
1 - 1

De KNVB had voor 12 mei een volledige competitieronde gepland en dat was voor Spoordonkse Boys een bezoek in Diessen bij RKDSV. Er werd met 1-1 een gelijkspel.

Het leek even dat Spoordonk goed aan de wedstrijd begon , met een aantal goede acties werden ze sterker dan de thuisploeg maar niet gevaarlijk voor het doel. Het eerste gevaar kwam zelfs van de thuisploeg met een hard schot dat maar net over de kruising vloog.

In de 15e min. was er een goede actie van Stan van Kroonenburg die zijn eerste poging op een speler zag gaan en bij de tweede poging kon hun keeper de bal grijpen.

De wedstrijd kreeg een steeds rommeliger verloop met veel onnauwkeurige passes en daardoor veel balverlies. Er kwamen ook geen kansen in de eerste helft en was de 0-0 ruststand een logische.

In de tweede helft kwam bij Spoordonk Thieu de Kroon in het veld en al in de 50e min. had hij een kansje na een voorzet van Sjoerd van Ham.

In de 65e min. kwam RKDSV op 1-0 nadat Spoordonk de bal na een corner niet kreeg weggewerkt en schoot Jansen de bal uiteindelijk in het doel. In de 75E min. gaat Spoordonk nog eens een keer in de aanval en Stan van Kroonenburg  speelt zich aardig vrij maar zijn harde schot beland in de handen van de keeper .In de 78e min. gaat Jasper van Agt een combinatie aan met een medespeler maar werd daarbij onderuit gehaald en de scheidsrechter gaf hier een penalty voor die door Roel van Nunen werd binnen geschoten 1-1. In de laatste 10 minuten van de wedstrijd kwamen bij Spoordonk nog een drietal wissels in het veld. In de 87e min was RKDSV nog een keer gevaarlijk met een hard schot maar onze keeper redde bekwaam. In de blessuretijd werd Jasper van Agt nog een keer onderuit gehaald en strompelde hij van het veld. De toegekende vrije trap werd door Stan van Kroonenburg rakelings over het doel geschoten en meteen erna was het einde wedstrijd met een terechte uitslag, 1-1