Spoordonkse Boys 1 - Hulsel 1

Hulsel 1
29-05-2022
1 - 0

Spoordonkse Boys speelde de laatste thuiswedstrijd van dit seizoen tegen Hulsel dat op de laatste plaats stond en won met de minimale cijfers 1-0.

De bezoekers moesten winnen om degradatie te ontlopen en ze vochten voor iedere meter om de punten mee te nemen. Het was echter Spoordonk dat een overwicht had en steeds in de aanval was. In de 9e min. een kans voor Spoordonk maar het schot van Sjoerd van Ham was een prooi voor de goede keeper van Hulsel. Het werd geen hoogstaande wedstrijd want Hulsel trok zich terug in de verdediging om een doelpunt te voorkomen en Spoordonk oogde onmachtig. In de 24emin was er een aanval van Hulsel waarbij een speler vrij voor de keeper verscheen maar hij schoot naast het doel. In de 44e min was er nog een poging van Joep Verhagen namens Spoordonk maar de keeper kon met de nodige moeite redden. Ruststand 0-0.

Ook in de tweede helft een zelfde spelbeeld met een aanvallend Spoordonk en een verdedigend Hulsel. In het eerste kwartier kwamen er geen kansen. In de 62e min. kon Hulsel een poging ondernemen maar keeper Menno Kuulkers was attent. In de 72e min. een corner voor Spoordonk die werd genomen door Joep Verhagen die de bal goed voor het doel schoot en was het Luc van der Heyden die de bal ongelukkig in eigen doel deponeerde 1-0.

Bij Spoordonk kwam Cris van Agt in het veld. In de 82e min. is Hulsel nog een keer gevaarlijk maar de keeper kan redding brengen. Vlak erna een goede voorzet van Sjoerd van Ham maar Cris van Agt raak de bal niet goed en verdwijnt langs het doel.

In blessuretijd een corner voor Hulsel die door de verdediging van Spoordonk werd weggewerkt en meteen een counter waarbij Cris van Agt een vrije doorgang heeft naar het doel maar zijn poging kan nog door een inkomende verdediger onschadelijk worden gemaakt.

Toen de veel pratende maar goed leidende scheidsrechter affloot was Spoordonk 3 punten rijker maar Hulsel gedegradeerd.