Vlijmense Boys 1 - Spoordonkse Boys 1

Vlijmense Boys 1
23-10-2022
4 - 3

De bekerwedstrijd Vlijmense Boys tegen Spoordonkse Boys eindigde in een 4-3 overwinning voor de thuisploeg.

In de eerste helft was Spoordonk de bovenliggende partij Met goed spel veroverde ze een veldoverwicht en in de 20E min kon Stan van Kroonenburg na een goede actie op doel schieten en hij verraste de keeper in de korte hoek 0-1.

De snelle spitsen van Spoordonk konden regelmatig gevaar stichten voor het doel maar het leverde geen doelpunt op. In de 36E min een zeldzame aanval van de thuisploeg die meteen de 1-1 opleverde.

In de 38E min. kwam Spoordonk al weer op voorsprong na een prima aanval, Hein Coppelmans benutte zijn snelheid om van de tegenstander los te komen en gaf de bal perfect mee aan Stan van Kroonenburg en die schoot vrij voor de keeper raak 1-2. Tevens Ruststand.

In de tweede helft beet de thuisploeg meer van zich af en zette meer druk op Spoordonk. De verdediging hield echter goed stand tegen de derde klasser. In de 65E min. viel toch de gelijkmaker 2-2. Spoordonk liet het er echter niet bij zitten en trok als het kon ten aanval. Zo ook in de 75E min. toen de ingevallen Thom van Agt vanaf de linkerkant opstoomde en de keeper met een hard schot versloeg 2-3.

In de laatste 10 min. ging het echter mis voor Spoordonk want in de 85E min werd er een overtreding gemaakt binnen de 16 door een verdediger van Spoordonk en ging de bal op de stip die in eerste instantie werd tegenhouden door de keeper Sabije van de Biggelaar maar in de rebound was hij kansloos 3-3.

In de 85E min. werd de bal door de thuisploeg voor de pot geschoten en tastte er een verdediger mis waardoor de thuisploeg er met de winst vandoor kon 4-3.

Hierdoor is het bekerseizoen voorbij maar aanstaande zondag weer voor de competitie.