Nieuw Woensel 1
17-12-2017
1 - 0

Scheidsrechter:   M. Azarfane

In de laatste wedstrijd voor de winterstop speelde Spoordonkse Boys weer op’t Bokt maar nu tegen Nieuw Woensel en leed daar een ongelukkige nederlaag 1-0.

Op een zwaar veld was de thuisploeg het eerste gevaarlijk met een schot dat voorlangs ging al in de 3e minuut In de 11e minuut mocht Spoordonk een vrije trap nemen, Sjoerd van Ham gaf de bal mee aan Jasper van Agt maar helaas ging zijn poging rakelings langs het doel.

Nieuw Woensel was in het eerste kwartier wel sterker en in de 14e minuut spatte een schot op de lat en ontsnapte Spoordonk  aan een achterstand. Toch was Spoordonk ook dicht bij een doelpunt na een voorzet van Jasper van Agt op Roel van Nunen maar deze schoot de bal over het doel.  De handige voorwaartsen van de thuisploeg  bezorgden de verdediging van Spoordonk handen vol werk maar echt gevaarlijk waren ze niet. Dan had Spoordonk wel een goede kans toen Sjoerd van Ham voorbij de verdediging kwam maar hij kon vrij voor de keeper de bal niet in het doel krijgen. De ruststand was 0-0.

In de tweede helft was Spoordonk de betere ploeg maar een doelpunt maken blijft tot nu toe een probleem. In de 60e minuut verscheen Roel van Nunen voor hun keeper maar zijn inzet was niet voldoende om de keeper te verschalken. Het leverde niet meer op dan een corner. Dit gebeurde nogmaals in de 65e minuut maar nu schoot hij recht op de keeper.

In de 68e minuut viel het enige doelpunt van deze wedstrijd. Nieuw Woensel kwam vanaf de rechterkant met een voorzet en met een hakje achter zijn standbeen verraste  Rheda  Spoordonk  want de bal verdween mooi in het doel 1-0.

Spoordonk probeerde daarna alsnog de bakens te verzetten maar ze waren erg ongelukkig in de afwerking. En als je niet scoort kun je niet winnen.

We hopen dat we na de winterstop iets meer kunnen afdwingen  en wel punten gaan behalen. Het is nog niet voorbij en hoop doet leven.