In een enerverende en spannende strijd kwam er geen winnaar tevoorschijn en eindigde die in een gelijkspel 1-1

Dommelen 1
18-02-2018
1 - 1

Scheidsrechter:   J.D. Masman

Na de carnaval stond de wedstrijd Spoordonkse Boys tegen Dommelen op het programma en onder prima weersomstandigheden kon deze wedstrijd worden gespeeld. In een enerverende  en spannende strijd kwam er geen winnaar tevoorschijn en eindigde die in een gelijkspel 1-1.

In de 3e minuut was de eerste doelpoging van Dommelen, maar na een voorzet werd de bal naast het doel gekopt. Verder gebeurde er niet zo veel in de eerste half uur, alleen mocht Spoordonk in de 25e minuut 2 corners nemen maar deze leverde niets op. In de 35e minuut was er een corner voor Spoordonk en in tweede instantie was er een kans voor Stijn Snelders maar de bal kwam eigenlijk te hard op hem af en schoot hij over. In de 37e minuut mocht Dommelen een vrije trap nemen en deze werd echter veel te hard en hoog over het doel geschoten maaar de scheidsrechter had een  duwfout van een verdediger van Spoordonk gezien en legde de bal op de stip. Met dit buitenkansje wist Anwar Jansen wel raad 0-1 en dit was de ruststand.

In de tweede helft bleef het spelpeil op een zelfde niveau  en dat betekende veel slordige passes en balverlies. Dan krijg je al snel dat er nog moet worden gecorrigeerd en bij een van die pogingen ging Roy van Ham volgens de scheidsrechter te ver en moest hij het veld verlaten. Dat was al in de 53e minuut Daarna raakte Mark van Straten ook nog geblesseerd en voor hem kwam Dennis Witlox.

Bij tijd en wijle ging het er stevig op, maar beide partijen konden niet veel gevaar stichten want Dommelen was niet in staat om met een man meer toe te slaan en de wedstrijd te beslissen. Bij Spoordonk kwam nog een debutant in het veld in de persoon van Hans Peters want hij kwam Dennis van Agt vervangen. In de 70e minuut was er een goede kans voor Dommelen maar het schot was niet zuiver genoeg om doel te treffen

In de 78e minuut was er een aanval van Spoordonk waarbij een overtreding werd gemaakt door Dommelen en de bal ging op stip en een uitgelezen kans voor Spoordonk om gelijk te maken. De penalty werd echter zwak in geschoten en de keeper hield hem tegen.

Dit was wel een domper maar toch bleef Spoordonk het proberen met alle ballen naar voren. Bij een paar counter was Dommelen echter dicht bij een beslissing. Toch kreeg Spoordonk loon naar werken want in de 90e minuut mochten ze een vrije trap nemen op 20 meter van het doel en Jasper van Agt wist het gaatje te vinden en de3 bal binnen te schieten 1-1 en een terecht uitslag.