In een spannende pot werd het een gelijkspel en dat was een goede afspiegeling van de strijd 3-3

Braakhuizen 1
10-05-2018
3 - 3

Scheidsrechter:   J.W.C. (Nick) Hupkes
Op Hemelvaartsdag speelde Spoordonkse Boys alweer de volgende wedstrijd en nu een
thuiswedstrijd tegen Braakhuizen. In een spannende pot werd het een gelijkspel en dat was
een goede afspiegeling van de strijd 3-3.

Het was een gelijk opgaande wedstrijd waarbij Spoordonk het meest gevaarlijk was. Al in de
5 e minuut kon Rick van der Pasch een voorzet geven waarbij Nick Neggers kon schieten maar
de bal werd door een speler uit de doelmond gegleden. In de 15 e minuut een goede actie
van Thom van Agt waarbij hij ook schieten maar de bal vliegt naast het doel. In de 19 e
minuut een goede actie van Jasper van Agt die de bal prima plaatst op Tom van de Schoot en
die schiet de bal binnen 1-0.

Braakhuizen is het meest aan de bal maar krijgt ging kans. In de 32 e minuut komt die wel
maar Ralf van Beek schiet op de bovenkant van de lat.

Vlak erna een goede kans voor Spoordonk waarbij Tom van de Schoot de bal prima
meeneemt en terug legt op Joep Verhagen maar die wil 2 keer kappen en dat is te veel.
Zo was er ook nog een goede poging van Thom van Agt maar zijn goede schot vanaf 20
meter werd door de keeper knap gered. In blessuretijd van de eerste helft werd het echter
gelijk doordat een verdediger van Spoordonk de bal niet weg rost maar het zelf wil oplossen
begaat hij een overtreding binnen de 16 en de bal gaat op de stip en Ralf van Beek weet hier
wel raad mee 1-1 en ruststand.

Spoordonk begon goed aan de tweede helft en een corner voor Spoordonk werd door Roel
van Nunen goed verlengd maar helaas ging de bal rakelings over de lat. In de 49 e minuut
onderschepte Tom van de Schoot een bal in de verdediging van Brakhuizen en hij kwam vrij
voor de keeper en rondde bekwaam af 2-1. Hij liep hierbij wel een blessure op maar kon nog
even verder.. Braakhuizen pompte bijna alle ballen naar voren in de hoop dat hun
voorwaartsen daar iets mee konden. En de ingevallen de Haan werd een ware plaag voor de
Spoordonkse verdediging, telkens kon hij met de bal aan de voet naar binnen trekken en
voor gevaar zorgen.

Bij een corner van Braakhuizen werd de bal terug gelegd en vandaar geschoten maar onze
keeper Kevin van Agt kon deze over de lat slaan. In de 70 e minuut weer een aanval van
Braakhuizen waarbij een paar mooie acties waren te zien en helaas voor Spoordonk ook
werd binnen geschoten 2-2. Spoordonk liet zich direct weer gelden met een goed schot dat
net over de kruising over gaat.. Meteen erna in de 73 e minuut komt Jasper van Agt aan de
bal en hij passeert een verdediger en ook de keeper en de 3-2 komt op het bord. Daan
Mulders komt voor Tom van de Schoot.

In de 83 e minuut krijgt Braakhuizen een vrije trap net buiten de zestien en deze wordt
kiezelhard binnen geschoten 3-3 door Ralf van Beek.

Het werden nog spannende minuten maar toen de goed leidende scheidsrechter affloot kon
Spoordonk toch een punt bijschrijven tegen de nummer drie uit competitie.