In de eerste thuiswedstrijd moet Spoordonkse Boys het onderspit delven tegen DBS 2-3

Spoordonkse Boys 1
DBS 1
01-10-2017
2 - 3

Scheidsrechter:   W.J. (Wouter) Engelkes

In het begin was het een gelijk opgaande wedstrijd waarbij elkaars krachten werden afgetast en in de 8e minuut leek Spoordonk uit te breken na een goede pass van Mark van Straten op Roel van Nunen maar die kreeg ruzie met de bal en zijn schot ging uiteindelijk naast het doel.

In de 14e minuut  een vrije trap voor DBS op 20 meter voor het doel en deze werd op geweldige wijze in de kruising geschoten door M Box 0-1. Er kwamen eigenlijk niet veel kansen voor beide teams alhoewel DBS met hun snelle spitsen de Spoordonkse verdediging handen vol werk bezorgde. Zo werd in de 27e minuut een mogelijkheid voorlangs gekopt.

Het duurde tot de 40e minuut dat de score werd opgevoerd door DBS, bij een aanval van DBS kwam wederom M Box in balbezit en dat resulteerde in een geslaagde doelpoging met een geplaatst schot in de benedenhoek 0-2. Nu moest Spoordonk nog meer op de aanval spelen en dat lukte ook wel maar een doelpoging van Thom van Agt kon de keeper tot corner verwerken en een schot van dichtbij door Sjoerd van Ham  werd geblokt door een verdediger. Ruststand 0-2

In de tweede helft werd verdediger Nick Neggers gewisseld voor een middenvelder namelijk Tom van de Schoot. Spoordonk drong wel steeds aan en mocht ook regelmatig een corner nemen maar haalde daar niet meer uit dan een kopbal van Sjoerd van Ham die tegen de lat kwam. Na een goede actie van Jasper van Agt verscheen hij vrij voor de keeper maar vanuit een moeilijke hoek schoot hij naast En als je zelf niet scoort gaat er de tegenstander met een snelle counter met de buit vandoor. Via de rechterkant kon de rappe spits voorzetten en daar was Van der Velden om de bal binnen te glijden 0-3.

Spoordonk bleef het echter wel proberen en in de 70e minuut een fraaie actie met ook een prima schot maar de redding van hun  keeper viel ook in die categorie .In de 77e minuut was er een corner voor Spoordonk en deze werd wel weggewerkt door DBS maar in de voeten van Joep Verhagen en deze had met een goed schot resultaat 1-3. Vlak voor tijd een voorzet van Thom van Agt maar deze werd door Tom van de Schoot naast het doel gekopt.

In de 90e minuut kwam  Roel van Nunen in schietpositie en hij schoot ook raak 2-3. Het was ook de laatste actie van de wedstrijd want vlak erna floot de goed leidende scheidsrechter af voor de wedstrijd en dat betekende een nederlaag voor Spoordonk.