Op kermiszaterdag speelde Spoordonkse Boys hun wedstrijd tegen Valkenswaard

SV Valkenswaard 1
07-10-2017
1 - 4

Scheidsrechter:   M.H. Buurmeijer

Op kermiszaterdag speelde Spoordonkse Boys hun wedstrijd tegen Valkenswaard en het werd voor Spoordonk een prima wedstrijd die ruim werd gewonnen met 4-1.

Het was een wedstrijd in hoog tempo waarbij veel doelrijpe kansen ontstonden. In de 6e minuut mocht Spoordonk een vrije trap nemen op 20 meter voor het doel, deze werd goed genomen door Joep Verhagen maar de keeper kon de bal knap uit het doel slaan. Meteen erna een snelle uitbraak van Valkenswaard maar het schot kon nog net tot corner worden gewerkt. Daarna was het Roel van Nunen die een schietkans kreeg maar hun keeper redt wederom. Ook Mark van Straten kreeg een kans maar ook hij kreeg de bal niet in het doel.

Ook Valkenswaard kreeg kansen maar onze keeper Kevin van Agt kon ingrijpen .In de 19e minuut komt Valkenswaard echter op voorsprong nadat een schot op doel niet klemvast kan worden gepakt door onze keeper en Isbouts is er als de kippen bij om toe  te slaan 0-1

Het tempo bleef hoog en zo was er in de 24e minuut weer een doelpoging van Sjoerd van Ham maar ook daar wist hun goede keeper wel raad mee. De grootste kans was echter voor Jasper van Agt die vrij voor de keeper kwam maar jammerlijk naast schoot in de 38e minuut In de blessuretijd van de eerste helft was er een vrije trap voor Spoordonk  net buiten het zestienmetergebied en deze werd door Jasper van Agt  omgezet in een doelpunt 1-1.

Ook in de tweede helft gebeurde er van alles. De eerste mogelijkheid was voor Valkenswaard maar deze werd over het doel gemikt en voor Spoordonk werd een vrije trap over het doel geschoten. In de 58e minuut was er een grote kopkans voor Valkenswaard maar met een reflex redde onze keeper.

In de 60e minuut veroverde Sjoerd van Ham de bal bij een verdediger en passeerde nog een verdediger om daarna hard en laag uit halen 2-1. Vanaf  dat moment was Spoordonk heer en meester en ging Valkenswaard minder spelen. Zo kreeg Roel van Nunen de bal na een verdedigingsfout en hiervan profiteerde Spoordonk optimaal 3-1 met een goed schot. Bij Spoordonk kwamen er nog een paar wisselspelers in het veld, Tom van de Schoot ,Luc Roefs en Sjors Verhagen. Spoordonk speelde de wedstrijd prima uit en in de 88e minuut had Thom van Agt een prima actie waarmee hij zich vrijspeelde en prima raak schoot 4-1. Toen de goed lijdende Scheidsrechter affloot kon de  kermis los gaan.