Spoordonk met minimale cijfers verslagen: 0-1

DBS 1
07-04-2019
0 - 1

Scheidsrechter:   Afgeschermd

De laatste wedstrijden van het seizoen komen eraan en vandaag speelde Spoordonkse Boys thuis tegen DBS en die hadden 6 punten meer dan Spoordonk. Het was een belangrijke wedstrijd voor beide teams waarin Spoordonk met minimale cijfers werd verslagen 0-1.

Het spel ging meteen snel op en neer waarbij beide teams de aanval zochten. Het eerste gevaar kwam van DBS die een vrije trap mochten nemen op 20 meter recht voor het doel, deze werd echter in de muur geschoten en weg gewerkt. In de 17e minuut was er poging van opnieuw DBS maar nu kwam de bal in handen van onze keeper Kevin van Agt. DBS werd de betere ploeg met het meeste balbezit en de meeste aanvallen. Toch was de beste kans voor Spoordonk in de 31e minuut toen bij een goede aanval Spoordonk via Roel van Nunen met een prima voorzet een goede kans bood aan Sjors Verhagen maar deze schoot jammerlijk naast het doel.

In de 39e minuut mocht Spoordonk een vrije trap nemen , recht voor het doel maar de bal ging over het doel. Ruststand 0-0.

De tweede helft begon zonder Stijn Snelders die in het kleedlokaal bleef en Joep Verhagen kwam hem vervangen. Ook nu was het DBS dat het meeste balbezit had maar niet echt gevaarlijk werd. Het spel werd van beide zijden niet beter, veel balverlies en slordige passes.

In de 61e minuut komt DBS echter toch op voorsprong nadat rechtsbuiten  Djes Koekendorp een paar spelers van Spoordonk op het verkeerde been zet en kan uithalen 0-1.

Bij Spoordonk komen er nog 2 wissels in het veld Nick Neggers en Dennis van Agt.

Spoordonk probeert met veel in zet de stand een ander aanzien te geven maar dat lukt maar niet. In de 89e minuut is er vrije trap voor Spoordonk op een kansrijke plaats maar deze gaat via de muur tot corner. In blessuretijd is er nog een ware scrimmage voor het doel van DBS maar de bal wil er niet in. Als de goed leidende scheidsrechter affluit blijft Spoordonk zonder punten en op de voorlaatste plaats.