10-10-2019
3 - 0

Scheidsrechter:   R. (Ronald) Bloemsma

Spoordonkse Boys behaald overwinning.

Op de donderdag voor de kermis speelde Spoordonkse Boys tegen Tuldania uit Esbeek en won met 3-0.

Spoordonk begon sterk aan de wedstrijd en al in de 4e minuut kon Rick van der Pasch schieten maar de bal spatte op de paal. In de 9e minuut was er een vlot lopende aanval van Spoordonk waarbij Jasper van Agt de bal meegaf aan Dennis van Agt en vanaf de rand zestien meter gebied haalt hij uit 1-0. Dat was een goede opsteker voor Spoordonk. Vlak erna kan Roel van Nunen op doel schieten maar hun keeper kan redden. In de 22e minuut moest Luuk Rijnen geblesseerd naar de kant en kwam Bram op’t Hoog erin.

In de 31e minuut een vrije trap voor Spoordonk welke snel werd genomen door Jasper van Agt op Roel van Nunen die de bal op een presenteerblaadje gaf voor Dennis van Agt 2-0.

Spoordonk bleef sterker en in de 35e minuut een poging van Stan van Kroonenburg maar deze beland op de lat. Even later de eerste kans voor Tuldania maar de bal schampt de bovenkant van de lat. Tuldania probeerde met de lange bal snel voor het doel van Spoordonk te komen maar veel gevaar leverde dat niet op. Ruststand 2-0.

Ook in de tweede helft was Spoordonk de betere ploeg. In de 73e minuut kwam Youri Witlox in het veld voor Dennis van Agt. In de 80e minuut soleert Jasper van Agt door de verdediging en kan ook schieten maar de keeper kan de bal uit zijn doel ranselen. In de 87e minuut komt de eindstand op het bord als Jasper van Agt de bal voorzet en Ties Raaymakers de bal in het doel kan schieten 3-0. Vlak voor tijd nog een doelpoging van Joep Verhagen maar de keeper tikt de bal over zijn doel.

Als na 90 minuten de goed leidende scheidsrechter affluit kan Spoordonk 3 punten bijschrijven die zeer welkom zijn, want dat was dit seizoen nog niet gelukt