Spoordonkse Boys 1
03-11-2019
0 - 2

Scheidsrechter:   A.L.M. (Toine) van den Boom

Spoordonkse Boys behaald een verdiende overwinning in Tilburg op OVC”26 dat koploper was in onze klasse met 0-2.

Onder natte omstandigheden begon de wedstrijd en Spoordonkse Boys startte met de zelfde elf als vorige week. Na een voorzichtig begin was de thuisploeg in de 7e minuut gevaarlijk met een goede doelpoging maar keeper Menno Kuulkers kon de bal tot corner verwerken.

In de 10e minuut had Jasper van Agt een schietkans namens Spoordonkse Boys maar ook hun keeper was de baas en kon de bal uit het doel houden. Vlak erna een vrije trap voor Spoordonk die snel werd genomen en Joep Verhagen kwam in balbezit en haalde meteen uit maar de keeper wist ook deze poging uit zijn doel te houden. Daarna was er hele periode dat het spel goed op en neer golfde waarbij OVC vaak de lange bal hanteerde om gevaar te stichten maar onze verdediging stond als een huis en gaf niets weg. In de 35e minuut moest Dennis van Agt geblesseerd van het veld en voor hem kwam Tjeu de Kroon erin. Het was vlak voor de rust dat Spoordonk een goede aanval plaatste en daarbij kreeg Tjeu een prima kans maar helaas maaide hij over de bal en weg was de kans. Ruststand 0-0.

Ook in de tweede helft ging het goed tegen elkaar op en in de 51e minuut was er een gevaarlijke situatie voor het doel van Spoordonk . Een voorzet kwam tegen de paal en leek te worden binnen getikt maar Roy van Ham was net iets sneller en kon ruimen. Daarna werd Spoordonk toch iets sterker en zette menig aanval op en in de 58e minuut had Jasper van Agt de bal die prima meegaf aan Luc Roefs die de keeper mooi omspeelde en de bal in doel prikte 0-1. Vlak erna weer een kans voor Spoordonk waarbij Sjoerd van Ham op rechts doorbreekt maar zijn harde voorzet kon door Luc Roefs net niet in het doel worden gegleden. Ook OVC bleef het proberen en in de 71e minuut was er voorzet maar de vrijstaande man kon de bal geen richting meegeven en ging naast het doel. Het bleef een aardige wedstrijd met toch de meeste kansen voor Spoordonk want in de 75e minuut kopte Sjoerd van Ham een corner maar net naast. En een poging van Tjeu de Kroon ging over het doel.

In de 80e minuut viel de beslissing toen Sjoerd van Ham zijn man uitspeelde en het strafschopgebied inging en daar werd hij onderuit gehaald. Penalty en deze werd fraai binnen geschoten door Roel van Nunen 0-2. Daarna speelde Spoordonk de wedstrijd prima uit en toen de goed leidende scheidsrechter affloot behaalde Spoordonk de vierde overwinning op rij. Volgende week een thuiswedstrijd tegen Reeshof uit Tilburg.