Were Di 1
02-02-2020
2 - 2

Scheidsrechter:   B.J.O. (Bas) Smit

In de eerste returnwedstrijd van dit seizoen behaald Spoordonkse Boys wederom een gelijkspel in Tilburg tegen Were Di 2-2.

Op het kunstgras speelde Spoordonkse Boys met de wind in de rug. Ze hadden daar echter wel moeite mee om een goede aanval op te zetten. Menig bal ging te hard doordat de wind de bal meevoerde.

Het was de thuisloeg die in de 15e minuut een schietkans kregen maar onze keeper Menno Kuulkers ranselde de bal uit het doel Ook in de 28e minuut moest onze keeper een bal op doel over de deklat slaan. Spoordonk mocht na een half uur de eerste corner nemen. Ook deze leverde niets op en zo strandde menig aanval van Spoordonk zonder dat er gevaar ontstond. Were Di mocht nog een vrije trap nemen op een goede plek maar deze werd over het doel geschoten. In de 44e minuut komt Spoordonk toch op voorsprong na een goede voorzet van Luc Roefs waar Roel van Nunen de pantoffel tegen zette en de 0-1 aantekende .

Ook in de tweede helft een harde wind waar Were Di beter mee omging dan Spoordonk. Ze kwamen een aantal keren gevaarlijk voor het doel en in de 53e minuut kon onze keeper in eerste instantie redding brengen maar in de rebound kopte Merijn Steenfort raak 1-1.

Bij Spoordonk kwam Stan van Kroonenburg in het veld om meer snelheid te brengen. Spoordonk vocht wel terug maar dat zette weinig zoden aan de dijk waardoor de thuisploeg sterker werd. Zo schoten ze een vrije trap vanaf 20 meter naast het doel en vlak erna moest onze keeper redding brengen. In de 80e minuut was Spoordonk een keer gevaarlijk maar het schot van Roel van Nunen gaat in het zijnet. In de 82e minuut een corner voor Were Di die in eerste instantie wordt tegen gehouden maar op het schot van Max Mulders was geen verweer 2-1. De geblesseerde Luuk Rijnen werd nog vervangen door Jari van den Hout.

Spoordonk geeft echter nooit op en in de aller laatste minuut is er een voorzet van Jasper van Agt die bij Luc Roefs komt en die haalt schitterend uit 2-2.

Meteen erna floot de scheidsrechter af en nam Spoordonk toch nog een gestolen punt mee uit Tilburg.