BES 1
29-10-2017
4 - 2

Scheidsrechter:   S.H.J. Dammers

Spoordonkse Boys heeft het moeilijk in de derde klasse en in Borkel en Schaft ging het na een goed begin toch nog fout en werd er met 4-2 verloren.

De thuisploeg begon zoals verwacht erg fel en al in de 1e minuut was er een kans maar die ging over het doel. In de 6e minuut mocht Spoordonk een vrije trap nemen en dat deed Jasper van Agt snel, hij gaf de bal mee aan Sjoerd van Ham en die schoot vrij voor de keeper goed raak 0-1.

Toch was het thuisploeg die weer aanzette en zowel in de 8e als de 14e minuut kregen zij kansen maar beide keren kon onze keeper Kevin van Agt ingrijpen. Vooral de tweede redding was knap.  BES bleef daarna vaak op de helft van Spoordonk en dwong een flink aantal corners af maar Spoordonk bleef de nul houden. In de 38e minuut kan Spoordonk een aanval opzetten vanaf de rechtervleugel waarbij Thom van Agt de bal voor het doel brengt en Roel van Nunen kan binnen tikken 0-2 Dat is ook de ruststand .

Na de rust blijft Luuk Rijnen in het kleedlokaal en wordt vervangen door Dennis van Agt. Meteen na de rust komt Roel van Nunen  voorbij zijn tegenstander en gaat voor zijn kans maar er stond een medespeler beter voor het doel vrij , helaas.

In de 50e minuut komt BES tot een schot op doel dat door onze keeper niet goed wordt verwerkt en in de rebound wordt alsnog gescoord 1-2. BES blijft hierna nog meer jagen  en ruikt bloed. Dat werd in de 60e minuut beloond, een als voorzet bedoeld schot verdwijnt over de keeper  achter in het doel 2-2. Ook Roel van Nunen moet zich laten vervangen  en voor hem komt Nick Neggers.

Spoordonk was het spoor wel een beetje bijster en kreeg aanval na aanval te verwerken. Zo werd er in de 76e minuut  met een snelle aanval een schietkans verkregen maar de poging ging over het doel. In de 80e minuut kreeg BES loon naar werken en konden zij de 3-2 aan tekenen.  In de 82e minuut konden zij weer schieten en tot verbijstering van heel Spoordonk taste onze keeper mis 4-2. Mark van Straten kwam nog voor Tom van de Schoot en in de 87e minuut kon hij nog een keer schieten maar hun keeper kon met de voet redden.

Volgende week staat de wedstrijd tegen de koploper op het  programma nl thuis tegen Hilvaria. Maar de bal is rond, dus…..