Onder zomerse omstandigheden speelde Spoordonkse Boys tegen Unitas”59 uit Eindhoven, en in deze belangrijke wedstrijd behaalde Spoordonk de 3 punten

Spoordonkse Boys 1
Unitas'59 1
22-04-2018
2 - 1

Scheidsrechter:   R. (Rick) Nelemans

In de eerste 10 minuten was Unitas het meest in balbezit en drukte Spoordonk terug. Ze werden echter niet gevaarlijk. Het eerste gevaar kwam in de 22e minuut maar het schot kon door onze keeper Kevin van Agt met de vuisten onschadelijk worden gemaakt.

In de 27e minuut mocht Spoordonk een vrije trap nemen bij de zijlijn en Thom van Agt bracht de bal prima voor het doel waar Mark van Straten de bal kon binnen koppen 1-0.

Vlak erna was er een snelle aanval van Spoordonk waarbij Roel van Nunen de bal goed afspeelde aan Sjoerd van Ham maar deze raakte de bal onvoldoende om hun keeper te verslaan. Het laatste wapenfeit was voor Unitas maar de vrije trap kwam in handen van keeper Kevin van Agt.

In de tweede helft begon Spoordonk goed en in de 52e minuut was er een vrije trap van Spoordonk die goed voor het doel kwam maar de keeper kon de bal wegkapen voor de inkomende spelers.

In de 58e minuut is hij echter kansloos als Sjoerd van Ham de bal strak voorzet en Roel van Nunen deze kan binnen schieten 2-0. In het verdere verloop is Spoordonk de baas maar in de 70e minuut is Spoordonk niet allert bij het uitverdedigen en profiteert Unitas optimaal want Romario Aveloo kan de bal binnen schieten 2-1.

Hiermee veranderd de wedstrijd en moet Spoordonk weer alle zeilen bijzetten om de winst te behalen. Unitas rook bloed en pompte de ballen voor het doel met de hoop dat er een keer een goed zou vallen en voor Spoordonk werd het weer billenknijpen.  Gelukkig hield Spoordonk deze wedstrijd wel stand en behaalde zo een verdiende overwinning toen de goed leidende Scheidsrechter affloot 2-1.